Tuesday, August 19, 2014

Dah agak dah!

Assalamualaikum...

saja ambil masa untuk rehat ni dengan blogging sekejap. tengah kejang kaki so malas nak baca journals tuh. Heee.. actually mase pregnant ni selalu vb (vaginal bleeding). dah dekat 5 kali rasanya. so each time jadik hal tu jadi seram sangat each time rasa sakit kat bawah perut. punya la berhati-hati buat kerja. sikit pun xde nak lasak-lasak macam dulu.

few times before raya. and after raya sekali. dalam masa dua bulan. but the heaviest blood flow mase puasa. sangat tragic. that time happened around 5 a.m. after sahur, hubby terus hantar ke hospital walaupun at first neglect jugak nak pergi GH. mula-mula nak pergi je pantai hospital tapi fikir balik dua tiga kali, terus cancel. sebab once ckp vb mesti ade thorough check up and i hate it when diorang nak buat ape-ape test. i scared if moderate case become serious case. so sebab tu batalkan hasrat nak pergi ph. Gh pun jadi la. bile check, nasib la semuanya okay and baby pun okay. after two days, bleeding stop. lega sangat.


Fikir punya fikir, baru teringat yang a day before all bleeding, makan durian. masa paling banyak makan mase puasa. sebab i cannot fast, then apa je favorite terus nak makan. kebetulan dalam fridge memang ade stock durian. that time i remembered that i ate almost sebiji durian. memang banyak. -_____________-


masa raya pun makan durian lagi. yang lagi fresh makan lepas jatuh dr pokok terus makan. rumah makcik memang ada pokok durian, pokok buah-buah lain pun banyak. tukang kopek buah pun ramai. jadi tinggal makan. 


so now, bleeding dah tak ada. terus tak nak dah makan durian. pernah gak baca dekat blog orang lain yang dia gugur lepas makan durian. masa tu usia kandungan dia baru 2 bulan lebih. so sekarang ni kene careful la dengan apa yang di makan masa pregnant ni. plus hb sy pun rendah dah skrg ni. zzzzzzzzzzzzzzzzzz.


hopefully my baby will stays healthy in my belly. kicking all day long shows that he is so active and healthy. love you baby. mama and abah love you so much!!


the big family from Ismail's clan

i always love you hubby... :)


1 comment:

Cik Puan Eka said...

Darling please jangan makan durian masa pregnant. Nanti kalau dah beranak takpe. Durian is panas.

Mak kita memang warning awal2 dan kita mampu tengok dan lihat serta hidu bau saja. Hehehehe.

Masa puasa pun kita tak dapat puasa sempurna, sebab dah start alahan yang super teruk.
Awak HB low kan? Cuba try makan jambu batu atau air ribena.

Saya alhamdulillah dari awal sampai sekarang HB still ok.

Hehehe.